03 july 2024, 12:00 Moldovan reality views 910
Dmitri Peskov:
03 july 2024, 12:00 Moldovan reality views 910

Dmitri Peskov: "Rusia a susținut întotdeauna "reanimarea" dialogului cu autoritățile Moldovei"

Problema Transnistriei este actuală acum, situația din regiune este departe de a fi previzibilă și calmă.

Despre scest lucru a declarat secretarul de presă al Președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.

"Problema Transnistriei este foarte actuală acum. Pentru că, într-adevăr, situația de acolo este departe de a fi previzibilă și calmă", a spus Peskov în cadrul maratonului “Знание.Первые" a societății ruse "Знание". Evenimentul este organizat de societatea rusă "Знание" la Festivalul Mondial de Tineret–2024.

El a menționat că Rusia este deschisă să ajute Transnistria. "Acei oameni care locuiesc în Transnistria trăiesc în condiții foarte grele. Desigur, ei au nevoie de ajutor. Rusia este deschisă acestei asistențe, dar preferăm să rezolvăm orice problemă pînă în ultimul moment prin dialog, dialog politic", a spus purtătorul de cuvînt al președintelui.

El a adăugat că Rusia a susținut întotdeauna "reanimarea" dialogului cu autoritățile Moldovei.

"Întotdeauna am pledat și pledăm pentru reanimarea dialogului cu autoritățile de la Chișinău, ne-am dori ca spiritul rusofobiei să nu mai existe în acest oraș minunat și această țară minunată", a spus Peskov.

Rusia speră că autoritățile Moldovei vor ține cont de opinia locuitorilor din Transnistria, a subliniat secretarul de presă al Președintelui Federației Ruse.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
231 locuitori

Beleuți este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de locuitori. Satul Beleuți a fost menționat documentar în anul 1900.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.