28 february 2024, 12:15 Moldovan reality views 690
Vodă, despre congresul din Transnistria: „Nu există pericole”
28 february 2024, 12:15 Moldovan reality views 690

Vodă, despre congresul din Transnistria: „Nu există pericole”

Guvernul este încrezător că nu există riscuri de escaladare în stînga Nistrului. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvînt al Executivului, Daniel Vodă, după ședința cabinetului de miniștri.

Funcționarul s-a referit la congresul deputaților din Transnistria, care are loc la Tiraspol, dar și zvonurile despre eventuala adresare a Tiraspolului și solicitarea de aderare a regiunii separatiste din Republica Moldova la Rusia, notează noi.md cu referire la realitatea.

„Nu există pericole de escaladare și destabilizare. Este o altă campanie prin care se încearcă isterizarea societății. Nu vedem pericole de destabilizare. Urmărim atent. Unica tensiunea a zilei de astăzi este ziua posomorîtă de afară”, a comentat evenimentul Daniel Vodă.

Chișinăul a declarat și anterior că nu există indici despre faptul că liderii separatiști ar putea solicita, iar Rusia accepta integrarea Transnistriei în componența sa. Declarații similare au fost făcute de oficiali de la Kiev, experți americani și șeful adjunct al NATO.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
1944 locuitori

Ciucur-Mingir este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Ciucur-Mingir este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cimișlia și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1944 de oameni. Satul Ciucur-Mingir a fost menționat documentar în anul 1786.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.