29 july 2013, 14:44 Moldovan reality views 13300
29 july 2013, 14:44 Moldovan reality views 13300

Atenție! Peste 400 de călătorii au fost întrerupte la frontieră


Foto: trm.md

De la 1 iunie curent pînă în prezent, din diverse motive legale, nu a fost autorizată trecerea frontierei de stat la 485 persoane. În context, Poliţia de Frontieră vine cu unele recomandări pentru persoanele care planifică să-şi petreacă vacanţa în afara ţării, în special însoţiţi de minori, pentru ca să fie evitate situaţiile incomode.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, motivele care au stat la baza întreruperii călătoriei celor 485 de persoane au fost prezentarea la control a documentelor nevalabile, minorii fără însoțitori și actele de călătorie cu termenul expirat.

Astfel, persoanele care preferă să-şi petreacă vacanţa în străinătate, trebuie să verifice valabilitatea şi statutul documentului de călătorie cu care intenţionează să traverseze frontiera de stat.

“Iar în cazul în care planificaţi să mergeţi în călătorie cu copiii, asiguraţi-vă că datele personale ale acestora şi fotografia sînt înregistrate în paşaportul dumneavoastră şi corespund criteriului de identificare a posesorului. Această clauză este valabilă pentru copii ce nu depăşesc vîrsta de 16 ani”, spune Raisa Novițchi, ofițer de presă al Poliției de Frontieră.

Sursa: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
2633 locuitori

Recea este un sat şi comună din raionul Străşeni. Recea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Strășeni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2633 de oameni. Satul Recea a fost menționat documentar în anul 1617.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.