06 september 2023, 12:00 Moldovan reality views 2206
Sandu: Peste doi ani, Republica Moldova va fi interconectată energetic cu România
06 september 2023, 12:00 Moldovan reality views 2206

Sandu: Peste doi ani, Republica Moldova va fi interconectată energetic cu România

Republica Moldova va dispune de surse alternative de energie datorită interconexiunii cu România, care va fi funcțională în următorii doi ani, a declarat președinta Maia Sandu în cadrul unei emisiuni de la Vocea Basarabiei.

Șefa statului a mai precizat că autoritățile nu își doresc o piață monopolista, dar una de alternativă, respectiv în prezent se construiește interconexiunea cu România, care va fi funcțională peste doi ani.

Președinta a subliniat că R.Moldova a fost pusă în situația de a cumpăra energie electrică din regiunea transnistreană deoarece rețelele electrice din Ucraina erau distruse de bombardamente, iar accesul la sursele alternative de energie va fi asigurat odată cu realizarea interconexiunii cu România.

Precizăm că președinta a făcut aceste afirmații în contextul declarațiilor ambasadorului Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, care s-a arătat convins că relațiile dintre R.Moldova și Ucraina în domeniul energiei vor fi foarte bune, astfel încît statul vecin ar putea livra țării noastre energie la prețuri competitive.

Maia Sandu precizat că pînă să fie distrusă infrastructura energetică a Ucrainei, Republica Moldova a procurat energie electrică din țara vecină.

Source: noi.md

Keywords:

Maia Sandu , Romania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
2295 locuitori

Chiperceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chiperceni, Andreevca și Voroteţ. Localitatea se află la distanța de 23 km de oraşul Orhei şi la 69 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2295 de oameni. Satul Chiperceni a fost menționat documentar în anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.