06 july 2013, 15:35 Moldovan reality views 10915
06 july 2013, 15:35 Moldovan reality views 10915

Cadeții americani se familiarizează cu tradițiile moldovenești

Academia Militară Alexandru Cel Bun găzduiește oaspeti. Este vorba de un grup de cadeți americani, dornici de a cunoaște condițiile de trai ale studenților de aici, dar și obiceiurile moldovenești. Ei au vizitat locurile istorice ale țării, au participat la trageri și activități de caritate. Dar vizita cadeților străini nu s-a putut încheia fără un concert distractiv și o horă populară.

Cei 31 de studenți americani își încheie vizita în Moldova așa cum se cuvine la moldoveni. Pentru că traditiile și obiceiurile noastre i-au interesat în mod special, s-a făcut comandă de sărbătoare, și au răsunat cîntece populare.

Pe militari i-a unit și o horă moldovenească. Să intre în joc nu a ezitat nici un cadet american. Cadetul Zachary și-a împărtășit impresiile: „Este fantastic, total diferit de cum dansează la noi. Deși nu am văzut asemenea dansuri în America, ne-a plăcut mult. Muzica voastră e frumoasa, mîncarea bună, toți colegii de aici, dar și populatia de rînd au demonstrat respect față de noi.”

Timp de 15 zile cît s-au aflat în Moldova, studenții americani au vizitat muzeele din capitală și locurile istorice din afara Chișinăului. Totodată, pentru a cunoaște specificul studiilor din Moldova, au participat de rînd cu studenții moldoveni la activitățile teoretice, sportive, și trageri de luptă. Ei spun că au avut ce invăța.

Iar pentru unul dintre cadeții americani, deplasarea în Moldova s-a încheiat și cu un sincer LA MULTI ANI.

Sursa: tv7.md

Keywords:

armata , America , tradiții , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1466 locuitori

Vulpești este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1466 de oameni. Satul Vulpești a fost menționat documentar în anul 1617.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.