21 february 2023, 11:00 Moldovan reality views 1663
Tiraspolul este pregătit pentru dialog cu Chișinăul la orice nivel
21 february 2023, 11:00 Moldovan reality views 1663

Tiraspolul este pregătit pentru dialog cu Chișinăul la orice nivel

Transnistria este pregătită pentru dialog cu Moldova la orice nivel.

Despre acest lucru a anunțat luni ministrul de Externe al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev.

"Transnistria este pregătită pentru dialog la orice nivel [cu Moldova]", a declarat el la postul de televiziune Rossia-24.

Vitalii Ignatiev a mai adăugat că autoritățile moldovenești fac totul pentru a evita un dialog între Chișinău și Tiraspol.
De asemenea, el a calificat drept contraproductivă declarația premierului moldovean, Dorin Recean, potrivit căreia trupele ruse de menținere a păcii trebuie retrase din regiunea transnistreană.

"De aproape trei decenii, partea moldovenească declară despre reformatării operațiunii de menținere a păcii, afirmînd că trupele rusești trebuie retrase și așa mai departe. <...> Situația este foarte îngrijorătoare, contextul, de asemenea, este destul de complex. Prin urmare, credem că singura modalitate de a ne gîndi la sfîrșitul operațiunii pacificatoare este de a realiza o soluționare finală corectă și cuprinzătoare a conflictului transnistrean. Numai în acest caz ne putem gîndi la operațiunea de menținere a păcii. Restul, desigur, este inacceptabil și contraproductiv", a spus Vitalii Ignatiev.

Source: noi.md

Keywords:

Transnistria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1462
Populația:
41 locuitori

Socii Vechi este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Fălești și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 41 de oameni. Satul Socii Vechi a fost menționat documentar în anul 1462.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.