13 january 2023, 16:00 Moldovan reality views 1948
Teodor Cîrnaț: Stările de urgență vor duce la un “stop cardiac” al statului Republica Moldova
13 january 2023, 16:00 Moldovan reality views 1948

Teodor Cîrnaț: Stările de urgență vor duce la un “stop cardiac” al statului Republica Moldova

Expertul în drept constituțional Teodor Cîrnaț este de părere ca decizia cu privire la continuarea stării de urgență în R.Moldova nu mai este justificată.

Acesta afirmă că există riscul ca sub paravanul stării de urgență să fie adoptate unele decizii dubioase, iar drepturile cetățenilor să fie îngrădite.

Cîrnaț a precizat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” că menținerea stării de urgență nu mai este necesară, întrucît impasul din sectorul energetic a fost depășit, fiind semnat un contract de furnizare a energiei electrice, precum și asigurat stocul necesar de gaze naturale.

„Noi introducem stări de urgență pe două luni. Care a fost scopul autorităților să stabilească un termen de două luni? Parcă avem stocate rezerve de gaz pentru o perioadă îndelungată, cu energia electrică parcă e clar. Domnilor, ce așteptați? Anulați starea de urgență!”, a precizat Cîrnaț.

Potrivit lui, în capul mesei trebuie să fie legea, dar nu anumite interese de grup.

„Eu cred că prin astfel de stări de urgență, uităm în general ce înseamnă conducerea societății bazată pe legea supremă. Aceste stări de urgență continue vor duce la un stop cardiac al acitvității statului R.Moldova.

Aceste stări de urgență demotivează populația să mai rămînă aici și, ca rezultat, ei văd numai valiza și emigrarea. Cei care mai rămîn aici sînt cu adevărat patrioți și speră că se va schimba puterea locală și centrală, iar cei care vor veni vor pune în capul mesei legea și numai legea”, a mai spus Teodor Cîrnaț.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
142 locuitori

Ştefăneşti este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.24 km. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Căușeni și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Ştefăneşti a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.