18 april 2013, 14:45 Moldovan reality views 6721
18 april 2013, 14:45 Moldovan reality views 6721

Important! Corneliu Gurin este noul procuror general al Republicii Moldova

Corneliu Gurin este noul procuror general al Republicii Moldova. Pentru candidatura lui Corneliu Gurin au votat 51 de deputaţi din partea PLDM, PD şi cîţiva deputaţi neafiliaţi, informează publika.md

Corneliu Gurin are 37 de ani şi este jurist de profesie. După absolvirea facultăţii, a participat la elaborarea Codului Electoral al Republicii Moldova, adoptat în 1997.

Corneliu Gurin a absolvit facultatea de Drept a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza", din Iaşi. Din 1995, timp de şase ani, a exercitat funcţii de specialitate juridică în cadrul Aparatului Parlamentului, iar din 2001 este ales consilier al preşedintelui Parlamentului pe probleme juridice.

În 2011 devine membru al grupului de iniţiativă şi fondator al Partidului Acţiunea Democratică. În prezent, colaborează cu mai multe organizaţii neguvernamentale şi instituţii internaţionale cu sediul în ţara noastră, printre care Consiliul Europei, UE şi OSCE.

A publicat mai multe cărţi şi studii de specialitate în domeniul dreptului constituţional, drepturilor omului, cooperare şi integrare europeană, combaterii corupţiei şi administraţiei publice.

Keywords:

politica , Moldova , alegeri , parlament

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
113 locuitori

Uiutnoe este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 113 oameni. Satul Uiutnoe a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.