24 may 2022, 14:30 Moldovan reality views 3128
Proteste în fața Parlamentului
24 may 2022, 14:30 Moldovan reality views 3128

Proteste în fața Parlamentului

Reprezentanții Partidului Socialiștilor (PSRM) protestează în fața Legislativului. Acțiunea vine în sprijinul președintelui de onoare al formațiunii, Igor Dodon la casa căruia în aceste momente au loc percheziții.

La manifestație participă și deputații socialiști Vlad Batrîncea, Vladimir Odnostalco, Alexandr Nesterovschi, Grigore Novac și Petru Burduja.

În cadrul unui briefing matinal, secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea a calificat drept „show” perchezițiile desfășurate de procurorii anticorupție, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și cei ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) acasă la Igor Dodon. Aceștia susțin că dosarul ar fi instrumentat politic de către partidul de guvernare, în încercarea de „a suprima opoziția”. PAS nu a comentat deocamdată acuzațiile, notează moldovenii.md cu referire la newsmaker.

La fel, socialiștii susțin că descinderile ar fi „un cadou” pentru președinta țării Maia Sandu, care împlinește astăzi 50 de ani. Președinția a menționat pentru NM că nu comentează declarațiile Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Fostul președinte al țării Igor Dodon este cercetat penal pentru corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

 

Source: newsmaker.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1082 locuitori

Sîrma este un sat şi comună din raionul Leova. Sîrma este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Leova și la 101 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1082 de oameni. Satul Sîrma a fost menționat documentar în anul 1775.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.