04 september 2013, 16:59 Moldovan reality views 7589
04 september 2013, 16:59 Moldovan reality views 7589

Stratfor: O integrare europeană rapidă a R. Moldova, Ucrainei și Georgiei nu se va produce


Foto: blip.tv

O integrare rapidă a statelor post-sovietice Georgia, Moldova și Ucraina în Comunitatea Europeană nu se va întîmpla, deoarece Uniunea Europeană este prea ocupată cu propriile probleme ca să acorde atenție periferiei Europei.

Potrivit pronosticului experților celebrului centru analitic american "Stratfor", Georgia, Ucraina și Republica Moldova nu au o perspectivă de integrare rapidă în Uniunea Europeană, specifică raportul publicat de acest centru și citat de vesti.md.

După cum se menționează în document, în toate aceste țări pozițiile UE au slăbit. Actuala criză politică și economică obligă statele membre ale Uniunii Europene, să se concentreze exclusiv asupra propriilor probleme și  nu ale vecinilor săi estici.

"Reieșind din aceasta, perspectiva de integrare rapidă a Ucrainei, Moldovei și Georgiei în Uniunea Europeană s-a redus", conchide raportul analiștilor. În opinia lor, situația actuală avantajează Rusia, deoarece Kremlinul are posibilitatea să-și păstreze influența în aceste țări.

 

Sursa: vesti.md

Keywords:

UE , Moldova , integrare , prognoza

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
281 locuitori

Novovladimirovca este un sat din cadrul comunei Bîcioc din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Novovladimirovca alcătuia 281 oameni în anul 2000. Satul Novovladimirovca a fost înființat în anul 1928.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.