27 april 2022, 14:30 Moldovan reality views 1510
27 april 2022, 14:30 Moldovan reality views 1510

Primăria va procura tehnică specială pentru întreținerea drumurilor, în baza unui împrumut

Primăria municipiului Chișinău va contracta un împrumut în valoare de 40 de milioane de lei pentru procurarea tehnicii speciale din dotarea întreprinderii municipale pentru întreținerea drumurilor „Exdrupo”.

Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC) cu votul majorității aleșilor locali. Respectiv, s-a dispus contractarea unui credit de 40 de milioane de lei pentru procurarea a 29 de unități de tehnică, transmite moldovenii.md cu referire la tv8.md.

Potrivit proiectului de decizie, anual, Primăria se obligă să aloce mijloace financiare în valoare de 12 milioane de lei pentru rambursarea creditului. Datoria urmează să fie stinsă în următorii trei ani. În bugetul pentru anului 2022 au fost deja alocate surse de 13 milioane de lei.

Potrivit consilierilor, tehnica din dotarea întreprinderii „Exdrupo” este învechită, cu un grad înalt de uzură, care degradează din an în an. Potrivit responsabililor din cadrul întreprinderii, aceste achiziții ar exclude cheltuielile anuale suplimentare pentru închirierea tehnicii specializate necesare la întreținerea drumurilor. Numai pe parcursul anului trecut, s-a cheltuit suplimentar în acest sens aproape 1 milion 800 de mii de lei.

 

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1945 locuitori

Căzăneşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Căzăneşti, Vadul-Leca și Vadul-Leca Nou. Localitatea este situată la distanța de 40 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1945 de oameni. Satul Căzănești a fost menționat documentar în anul 1617.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.