14 november 2021, 13:30 Moldovan reality views 1443
Oleg Pogudin: Călătoria în Dolna a fost o descoperire uimitoare pentru mine
14 november 2021, 13:30 Moldovan reality views 1443

Oleg Pogudin: Călătoria în Dolna a fost o descoperire uimitoare pentru mine

Oleg Pogudin este cîntăreț, interpret remarcabil de muzică de cameră, Artist al Poporului Rusiei, laureat al Premiului de artă Tsarskoye Selo, Premiului de Tineret Triumf, Premiului Viktor Rozov ”Hrustalnaya Roza”, Premiului Guvernului Federației Ruse, membru al Consiliului pentru Cultură și Artă pe lîngă președintele Federației Ruse.

Recent, el a vizitat Chișinăul pentru a treia oară, unde a avut loc cu mare succes concertul său intitulat "Cîntecul unește" (Песня соединяет). Aceste turnee, organizate cu sprijinul reprezentanței Rossotrudnichestvo în Moldova, au arătat încă o dată cît de mult i-a fost dor publicului nostru de cîntece și romanțe sufletești. Înainte de concert, mult așteptatul oaspete din Moscova a acceptat să răspundă la cîteva întrebări.

- Vizitele dvs. anterioare la Chișinău durau cîte o zi, iar de data aceasta chiar ați avut ocazia să călătoriți puțin prin Moldova?

- Da, am avut norocul să vizitez satul Dolna, muzeu care are o legătură directă cu numele lui Pușkin. A fost o călătorie uimitoare, ca și cum mi-a fost dată de sus. Chiar recent, pe 7 octombrie, la Sankt Petersburg a avut loc premiera noului meu spectacol-concert "Epoca de aur", în care cea mai mare parte a materialului are legătură cu opera lui Alexandr Sergheievici. Și dintr-o dată - așa o intersecție frumoasă în timp și spațiu pe pămîntul moldovenesc! Sînt foarte recunoscător Olgăi Batueva, angajată a Casei Ruse din Chișinău, pentru însăși ideea de a vizita Dolna, pentru profesionalismul său înalt, dragostea pentru munca sa dificilă în muzeu, poezia și personalitatea lui Pușkin. În conacul Ralli domnește o atmosferă minunată, fără pretenție și lux fals. Acolo s-a păstrata atmosfera în care s-au născut lucrările care au devenit fondul de aur al culturii noastre.

De asemenea, am avut noroc și cu vremea: am văzut toate culorile toamnei de aur, pe care Alexandr Sergheevici o iubea atît de mult. În Dolna trebuie să vii ca la Mikhailovskoye, Boldino, Spasskoye-Lutovinovo, pentru a te întoarce la ce e mai bun în tine.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

calatorie , Moldova , Artiști

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1753
Populația:
7900 locuitori

Cioburciu este un sat și comună comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Slobozia și la 83 km de Chișinău. Populaţia satului Cioburciu alcătuia 7900 de oameni în anul 2010. Satul Cioburciu a fost menționat documentar în anul 1753.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.