26 august 2021, 12:30 Moldovan reality views 2960
Testarea Covid obligatorie, respinsă de profesori: Unii dintre ei și-au anunțat intenția de a demisiona
26 august 2021, 12:30 Moldovan reality views 2960

Testarea Covid obligatorie, respinsă de profesori: Unii dintre ei și-au anunțat intenția de a demisiona

Hotărîrea Comisiei Naționale de Sănătate Publică privind obligarea profesorilor nevaccinați de a efectua teste Covid o dată la 14 zile trezește îngrijorare în rîndul cadrelor didactice.

Profesorii sînt de părere că nimeni nu are dreptul să-i oblige se vaccineze, cu atît mai mult că unele categorii au refuzat vaccinul din cauza contraindicațiilor de sănătate sau din motive religioase. În condițiile unor presiuni din afară, profesorii, personalul auxiliar, remunerat și așa insuficient, ar putea alege să demisioneze, în loc să îndeplinească cerințele autorităților.

Ideea este respinsă și de managerii instituțiilor de înțămînt, care spun că au primit deja cîteva cereri de demisie din partea pedagogilor.

Mai multe detalii în reportajul video.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
36 locuitori

Serghieni este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Glodeni și la 165 km de Chișinău. Satul Serghieni a fost menționat documentar în anul 1859. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de oameni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.