18 march 2021, 14:35 Moldovan reality views 3385
A fost aprobată o nouă metodologie de plafonare a prețurilor la produsele petroliere
18 march 2021, 14:35 Moldovan reality views 3385

A fost aprobată o nouă metodologie de plafonare a prețurilor la produsele petroliere

Deputații au susținut metoda de plafonare a prețurilor în baza unei Metodologii de calculare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, elaborată, aprobată și supravegheată de către ANRE, luînd ca bază cotațiile burselor internaționale Platt`s.

În cadrul ședinței plenare de astăzi, a fost aprobat Proiectul de lege pentru modificarea Legii privind piața produselor petroliere, înaintat de către deputatul independent Alexandru Oleinic.

În opinia autorului, analiză situației pe piața internă, inclusiv evoluția prețurilor în comparație cu fluctuațiile prețului pe piețele internaționale, comportamentul companiilor petroliere indică necesitatea unei revizuiri fundamentale a cadrului normativ în domeniul respectiv. Acest lucru a devenit și mai evident după audierea rapoartelor reprezentanților Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și Consiliului Concurenței, menționează deputatul.

Alexandru Oleinic a specificat că implementarea proiectului de lege ar fundamenta mediul concurențial, ar stabili reguli clare de activitate a actorilor de pe piața petrolieră din țară și nu va permite companiilor să-și promoveze interesul de cartel în detrimentul cetățenilor și economiei naționale, scrie noi.md.

Proiectul urmează a fi votat și în lectura a doua.

Source: noi.md

Keywords:

preţ , carburanţi , ANRE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
419 locuitori

Tomaiul Nou este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăţica Veche și Tomaiul Nou. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Leova și la 70 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 419 oameni. Satul Tomaiul Nou a fost menționat documentar în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.