13 november 2012, 11:27 Moldovan reality views 4447
13 november 2012, 11:27 Moldovan reality views 4447

Poliția a anihilat o schemă internațională de spălare a banilor prin off-shore

Poliția, în comun cu Procuratura Chișinău, au anihilat activitatea unui grup criminal internațional specializat în desfășurarea ilegală a operațiunilor valutare. Șeful adjunct al Departamentului poliţie al Ministerului Afacerilor Interne, Ion Bodrug, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că membrii grupului obțineau venituri fabuloase de pe urma schimbului valutei, transferului bancar prin diferite conturi în zona off-shore și transportării prin contrabandă a banilor cash în Ucraina și alte state.

La moment, au fost identificați 6 membri ai acestui grup, cu vîrste cuprinse între 27 și 45 de ani, originari din raioanele de nord ale țării și din municipiul Chișinău.

”Cercetările de specialitate au stabilit că fiecare membru al grupului avea rolul său bine determinat și segmentul său de activitate. Ei activau după următorul plan: unii colectau mijloace bănești pe teritoriul capitalei și al municipiului Bălți, de la agenți economici care aveau dublă contabilitate și aveau drept scop spălarea banilor. Alte persoane din grup erau specializate în trecerea frontierei vamale cu Ucraina. În dependență de solicitarea clientului, banii scoși ilegal din țară erau schimbați în valută străină, transferați pe diferite conturi bancare din zona off-shore sau transportați în orice punct de destinație”, a explicat Bodrug.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate arme, muniții deținute atît legal, cît și ilegal, contabilitatea neagră și lista persoanelor care practicau astfel de activitate. Totodată, au fost depistați circa 12,5 milioane de lei.

Dacă membrii grupului vor fi găsiți vinovați, ei riscă să petreacă după gratii de la 5 la 10 ani.

Sursa: noi.md

Keywords:

politia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
2618 locuitori

Brînza este un sat şi comună din raionul Cahul. Brînza este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cahul și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2618 oameni. Satul Brînza a fost menționat documentar în anul 1630.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.