11 june 2012, 10:22 Moldovan reality views 5035
11 june 2012, 10:22 Moldovan reality views 5035

Lupu a comparat unionismul cu țînțarii

Tendințele unioniste nu sînt o amenințare pentru statalitatea Moldovei. Acest lucru l-a declarat Președintele Parlamentului Republicii Moldova Marian Lupu, în interviul acordat agenției "Lenta PMR", citat de vesti.md.

"În realitate tendințele unioniste au fost, sînt și vor fi marginale. În istoria de 21 de ani a statului R. Moldova acest segment nu a crescut. De asemenea, există o poziție clară a majorității cetățenilor noștri -.păstrarea independenței Moldovei" - a spus Lupu.

În opinia sa, este imposibil o redimensionare a granițelor pe harta Europei, deoarece jucătorii internaționali ni sînt interesați de aceasta.

"Formarea unui precedent de redimensionare a frontierelor pe harta Europei după al doilea război mondial - este un lucru extrem de periculos. Redimensionarea granițelor poate deveni "cutia Pandorei ", deschiderea căreia va atrage o avalanșă de probleme similare, ceea ce va duce la haos" – a declarat liderul democraților.

Marian Lupu a remarcat că și în România , declarațiile unioniste nu se bucură de sprijin masiv.

"Tendințele unioniste, le-aș compara cu sunetul unui țînțar, este enervant, și, uneori, țînțarii mușcă, ceea ce ne creează mici probleme temporare, dar efecte de durată nu sînt", - a concluzionat oficialul.

 

Sursa:  vesti.md 

Keywords:

unire , politica , Moldova , Romania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1086 locuitori

Şeptelici este un sat şi comună din raionul Soroca. Şeptelici este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 15 km de orașul Soroca și la 171 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1086 de oameni. Satul Şeptelici a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.