06 july 2019, 12:10 Moldovan reality views 12135
Care partide din Moldova vor să restabilească relațiile cu Rusia
06 july 2019, 12:10 Moldovan reality views 12135

Care partide din Moldova vor să restabilească relațiile cu Rusia

Toate partidele parlamentare, împreună cu reprezentanți ai acestora, cu care s-a întîlnit la Chișinău viceprim-ministrul rus Dmitri Kozak, au exprimat necesitatea restabilirii relațiilor cu Rusia.

Acest lucru a fost anunțat chiar de un oficial rus în cadrul reuniunii Consiliului Economic Moldo-Rus, transmite newsmaker.md

Adresîndu-se președintelui Igor Dodon, Dmitri Kozak i-a cerut, periodic, să reamintească fracțiunilor parlamentare că, în cadrul întîlnirii cu vicepremierul rus, s-au pronunțat toți pentru restabilirea relațiilor cu Rusia, transmite Unimedia.

„La întîlniri, niciunul nu a spus că relațiile cu Rusia ar trebui înghețate. Chiar și cel mai proeuropean bloc a ținut un discurs înflăcărat cu privire la necesitatea restabilirii relațiilor cu Rusia. Partidul Democrat este, de asemenea, în favoarea restabilirii relațiilor cu Rusia. Trebuie de dezghețat totul. Nu vorbesc de Partidul Socialiștilor, care de la bun început a avut această poziție", a spus Kozak.

Amintim că la data de 3 iunie, vicepreședintele Guvernului Federației Ruse, Dmitri Kozak, a avut o vizită de lucru în Republica Moldova.

După întrevederea cu oficialul rus, socialiștii au anunțat că părțile au discutat despre o gamă largă de probleme, inclusiv cooperarea economică și umanitară cu Federația Rusă, situația politică actuală din țară și regiune și perspectivele aprofundării relațiilor moldo-ruse în mai multe domenii de cooperare.

Source: unimedia.info

Keywords:

Rusia , Dmitri Kozak , partide

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1850
Populația:
28360 locuitori

Soroca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Soroca. Amplasat  în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Soroca este situat la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 28362 locuitori. Prima atestare documentară a Sorocii datează din 1499, data încheierii tratatului de pace moldo-polon, la care a fost prezent şi “Coste Posadnic, pîrcălab de Soroca”.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.