05 march 2012, 09:27 Moldovan reality views 7801
05 march 2012, 09:27 Moldovan reality views 7801

Serafim Buiucli a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie „D.Mendeleev”


Foto: 3dnews.ru 

Este prima medalie în cadrul unei olimpiade internaţionale din acest an, iar învingătorul este Serafim Buiucli, elev în clasa a XI-a, la liceul teoretic „N.M.Spătarul” din Chișinău.

Olimpiada Internaţională de Chimie „D.Mendeleev” s-a desfăşurat în oraşul Astana din Kazahstan, în perioada 23-30 aprilie. Competiţia a întrunit 112 participanţi din 18 ţări.

Serafim Buiucli a reuşit una din cele mai bune performanţe, situîndu-se pe locul doi. Iar medalia de argint obţinută de el este prima din acest an la o olimpiadă internaţională în care participă elevi din Republica Moldova.

Pe parcursul a două decenii, elevii din învăţămîntul preuniversitar din Republica Moldova au participat la multiple olimpiade şi concursuri internaţionale la disciplinele de studii şi au obţinut 40 de medalii de aur, 80 - de argint, 218 de bronz, circa 60 de diploma de menţiune, precum şi numeroase premii de înalt grad.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
2729 locuitori

Cosăuţi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cosăuţi și Iorjniţa. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Soroca și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2729 de oameni. Satul Cosăuți a fost menționat documentar în anul 1517.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.