05 march 2018, 14:45 Moldovan reality views 9100
În Moldova va fi desfășurată cea mai mare panglică a Sf. Gheorghe pe lume
05 march 2018, 14:45 Moldovan reality views 9100

În Moldova va fi desfășurată cea mai mare panglică a Sf. Gheorghe pe lume

În acest an tradiționala acțiune prilejuită de Ziua Victoriei, organizată anual de consiliul obștesc „Pentru Patria liberă", se va muta la Taraclia.

Potrivit președintelui organizației Igor Tuleanțev, Consiliul a ajuns la această decizie, deoarece nu dorește să participe la „acțiunile false ale autorităților centrale și a opoziției de buzunar" care din nou încearcă să profite de sărbătoarea sacră pentru a se promova.

„Stimați prieteni! În acest an, pentru a menține buna noastră tradiție, am decis să desfășurăm la 9 mai cea mai mare pe lume copie a Stindardului Victoriei și a Panglicii Sf. Gheorghe în orașul Taraclia. Să trecem cu Marșul Victoriei pe strada centrală a orașului – Lenin și generalul Inzov (străzile au păstrat denumirile inițiale). Această insulă de libertate de pe harta Moldovei, condusă de Serghei Filipov, ne va oferi o șansă unică de a petrece această zi sfîntă așa cum ne dorim. Fără acțiuni false ale autorităților centrale și ale opoziției lor de buzunar care, pregătindu-se către următoarele alegeri parlamentare, folosesc această zi sacră pentru poporul moldovenesc multinațional în scopurile sale meschine".

Source: 1news.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Populația:
355 locuitori
Prima atestare:

Valea Nîrnovei este un sat din cadrul comunei Ciutești, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Nisporeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 355 de oameni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.