28 march 2018, 12:00 Moldovan reality views 12563
Frattini: Sînt gata să convoc ședința în formatul „5+2”
28 march 2018, 12:00 Moldovan reality views 12563

Frattini: Sînt gata să convoc ședința în formatul „5+2”

Reperezentantul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană, Fraco Frattini, susține că este gata să convoace ședința în formatul „5+2", deoarece a auzit un mesaj pozitiv ai liderilor de la Chișinău, în special de la coordonatorul coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc, precum și a liderilor de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski și Vitalii Ignatiev, scrie deschide.md.

„După această vizită sînt convins că progresul va continua. Am auzit mesaje importante de la președintele Igor Dodon, premierul Pavel Filip, coordonatorul coaliției de guvernare Vlad Plahotniuc și a vicepremierului pentru reintegrare Cristina Lesnic. De asemenea am auzit și mesaje pozitive ale liderilor de la Tiraspol Vadim Krasnoselski și Vitalii Ignatiev. Și la Chișinău și la Tiraspol am auzit o unitate a vocilor. Aici la Chișinău în ciuda procesului electoral am înțeles că procesul va continua. În special îmi place că am auzit acest lucru de la liderul coaliției de guvernare Vlad Plahotniuc", a subliniat Frattini.

Frattini susține că s-a bucurat de faptul că unele acorduri care au fost semnate la Viena deja sunt implementate, iar unele sunt în proces de implementare.

„Sînt și alte subiecte cum ar fi securitatea subiect care a fost atins în cadrul discuțiilor. Am vorbit despre libera circulați, am văzut cu ochii mei podul de la Gura Bâcului. Astfel pentru mine credibilitatea este foarte înaltă. Sunt gata să convoc în luna mai ședința în formatul 5+2", a anunțat Frattini.

Frattini spune că și partenerii internaționali susțin eforturile OSCE în soluționarea problematicii transnistrene și în concluzie Frattini a spus că e convins că „anul 2018 poate fi unul istoric în procesul de reglementare".

Source: deschide.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
26 locuitori

Sadchi este un sat din cadrul comunei Caterinovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 123 km de Chișinău. Populaţia satului Sadchi alcătuia 26 de oameni în anul 2011. Satul Sadchi a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.