13 february 2018, 11:55 Moldovan reality views 12469
Granturi pentru producătoril de pomușoare
13 february 2018, 11:55 Moldovan reality views 12469

Granturi pentru producătoril de pomușoare

Patru granturi, în valoare totală de 110 mii lei, sunt oferite producătorilor agricoli, din regiunile centru și nord, care doresc să înființeze plantații de arbuști fructiferi și căpșun sau doresc să aplice inovații pe plantațiile deja existente.

Granturile sînt oferite în cadrul proiectului „Îmbunătățirea productivității și accesul la piață a producătorilor de pomușoare", implementat de Centrul de Consultanță în Afaceri (CCA).

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului anunță în pagina sa electronică că trei granturi, a cîte 20 de mii de lei per beneficiar, sînt oferite pentru înființarea perdelelor de protecție a terenurilor plantate cu arbuști fructiferi sau căpșun. Un grant în valoare de 50 de mii de lei va fi acordat pentru aplicarea inovațiilor moderne

Solicitanții de grant trebuie să reprezinte o întreprindere și să demonstreze o experiență în domeniu de cel puțin un an. La fel, se cere să asigure o co-finanțare de cel puțin 50% din costul materialului săditor pentru înființarea perdelelor de protecție sau 50% din costul inovației aplicate.

Beneficiarul este obligat să procure materialul săditor de la o pepinieră silvică licențiată în Republica Moldova și să îl planteze în jurul plantației, după care Centrul de Consultanță în Afaceri va rambursa cel mult 50% din costul materialului săditor. Beneficiarul va fi obligat să efectueze irigarea fâșiei de protecție în primul an după plantarea butașilor.

Solicitanții de grant vor transmite dosarul pe adresa de email: ddodica@cca-ngo.org sau pe adresa poștală: AO Centrul de Consultanță în Afaceri ONG, MD-2004; or. Chișinău, str. Mitropolitul Petru Movilă, 23/9, oficiul 3. Data limită de recepționare a cererilor de cofinanțare este 10 aprilie, iar rezultatele vor fi anunțate până pe 16 aprilie.

Source: ipn.md

Keywords:

grant , pomușoare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1865
Populația:
258 locuitori

Bulhac este un sat din cadrul comunei Şumna, raionul Rîşcani. Localitatea este aşezată în cîmpia Bălţilor, pe marginea unui lac, la distanţa de 15 km de orașul Rîșcani şi la 171 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Bulhac a fost menționat documentar în anul 1865.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.