23 january 2018, 17:25 Moldovan reality views 12282
La Chișinău va avea loc ședința anuală a Congresului Mondial al Familiei
23 january 2018, 17:25 Moldovan reality views 12282

La Chișinău va avea loc ședința anuală a Congresului Mondial al Familiei

Ședința anuală a Congresului Mondial al Familiei va avea loc în acest an la Chișinău, în perioada 13-16 septembrie. Potrivit președintelui Igor Dodon, evenimentul vine să contribuie la păstrarea și întărirea valorilor tradiționale ale familiei.

„Consider că, fără păstrarea valorilor tradiționale ale familiilor, nu putem crea un stat puternic. Sper că acest eveniment și alte evenimente vor duce la întărirea și la păstrarea valorilor tradiționale la noi, în Moldova", a spus Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă. Șeful statului a comunicat că a obținut confirmarea participării la eveniment a Patriarhului Kiril al Moscovei și a delegaților din conducerea Vaticanului.

Președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown, a menționat în cadrul aceluiași briefing de presă că, indiferent de natura fiecărei persoane, familia ne unește și această valoare trebuie păstrată. Organizarea Congresului Mondial al Familiei la Chișinău va fi și o oportunitate pentru participanți de a vedea frumusețea, ospitalitatea și oamenii buni din Moldova.

La eveniment este așteptată participarea delegațiilor din 50 de țări. În 2016, ședința a avut loc la Tbilisi, Georgia, iar anul trecut la Budapesta, Ungaria.

Source: ipn.md

Keywords:

Chisinau , congres , familie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1597
Populația:
1077 locuitori

Petreni este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petreni și Popeștii Noi. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Drochia și la 165 km de Chișinău La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1077 de oameni. Satul Petreni a fost menționat documentar în anul 1597.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.