01 april 2018, 10:53 Moldovan reality views 7943
Dările de seamă privind calcularea poliţei medicale într-un raport unificat
01 april 2018, 10:53 Moldovan reality views 7943

Dările de seamă privind calcularea poliţei medicale într-un raport unificat

De la începutul anului curent, angajatorii vor prezenta dările de seamă privind calcularea poliţei de asigurare medicale într-un raport unificat.

Potrivit datelor Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, raportul va conţine darea de seamă privind reţinerea impozitului pe venit, a primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală şi a contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii calculate.

Astfel, informaţia privind modificarea relaţiilor de muncă şi suma primelor calculate şi reţinute vor fi prezentate lunar Serviciului Fiscal de Stat, până la data de 25 a lunii imediat următoare.

Totodată, în cazul în care angajaţii sînt află în concediu medical pînă la data prezentării formularului unic, angajatorul este obligat să furnizeze informaţia prin intermediul serviciului electronic, Declaraţia CNAM sau pe suport de hârtie la agenţiile teritoriale şi reprezentanţii Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină. Formularul trebuie să conţină informaţii exclusiv despre angajare.

Pentru luna decembrie a anului trecut, angajatorii vor prezenta rapoartele pînă pe 9 ianuarie 2018 inclusiv.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1956
Populația:
1841 locuitori

Ghindeşti este un oraş în raionul Floreşti, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a țării, oraşul Ghindeşti este situat la o distanţă de 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituie 1841 locuitori. Orașul Ghindești a fost înființat în anul 1956 pe lîngă fabrica de zahăr din localitate.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.