03 june 2017, 11:25 Moldovan reality views 4723
Plahotniuc anunță schimbarea sistemului electoral (Video)
03 june 2017, 11:25 Moldovan reality views 4723

Plahotniuc anunță schimbarea sistemului electoral (Video)

Partidul Democrat va înainta o inițiativă legislativă pentru modificarea sistemului electoral și trecerea la votul uninominal. Anunțul a fost făcut astăzi de liderul democraților, Vlad Plahotniuc.

„Am decis să sprijinim reformarea sistemului de alegere a deputaților în Parlament și să promovăm ideea votului uninominal. Aceasta va rezolva mai multe probleme, va oferi posibilitatea reală cetățenilor să dețină un control asupra celor care îi trimite în Parlament, și să nu mai voteze liste de partid, în spatele cărora se află persoane anonime. Această inițiativă face ca deputatul să fie reprezentativ pentru comunități clare de oameni", a declarat astăzi Vlad Plahotniuc.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
1164 locuitori

Grinăuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuţi și Ciobanovca. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîșcani și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1164 de oameni. Satul Grinăuți a fost menționat documentar în anul 1870.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.