17 january 2017, 14:15 Moldovan reality views 6553
Ministerul Tineretului și Sportului a lansat Programul anual de Granturi (Video)
17 january 2017, 14:15 Moldovan reality views 6553

Ministerul Tineretului și Sportului a lansat Programul anual de Granturi (Video)

Ministerul Tineretului și Sportului a lansat Programul anual de Granturi, care este dedicat susținerii și dezvoltării sectorului de tineret din Republica Moldova prin care se va oferi, în bază de concurs, suport logistic și financiar pentru realizarea inițiativelor, programelor și proiectelor de tineret, consolidînd în acest mod cooperarea cu societatea civilă.

Ministrul Tineretului și Sportului Victor Zubcu a declarat că la concurs pot participa organizațiile de tineret din Republica Moldova care desfășoară proiecte și inițiative de tineret cu impact în politica de tineret la nivel național cît și regional.

„Este un program desfășurat anual de MTC. Anul trecut am avut 78 de aplicanți, iar la 22 de proiecte s-au oferit finanțate. În 2016 am avut un buget de peste 3,5 milioane de lei, iar în acest an am decis să-l majorăm. Astfel, fondul de finanțare pentru Programul de granturi în 2017 va constitui 4 milioane de lei. Totodată, mizăm să mărim numărul aplicanților. În acest an întră în vigoare noua lege de Tineret, care prevede majorarea vîrstei la tineri de la 30 la 35 de ani. De aceea, din acest an pot să aplice tinerii pînă la 35 de ani", a menționat Zubcu.

Potrivit lui, în cadrul Programelor de granturi pentru anul 2017 vor fi susținute proiecte care vor contribui la implementarea planului de acțiuni al SNDST 2020 în baza a patu priorități: Participarea tinerilor; Servicii pentru tineri; Oportunități economice pentru tineri; Consolidarea sectorului de tineret.

Tipul activităților care pot fi prevăzute în cadrul proiectelor sînt următoarele: campanii, cursuri, concursuri, tîrguri, simpozioane, festivaluri, forumuri, seminarii, traininguri, instruiri, mese rotunde, expoziții, dezbateri, consultări, congrese, conferinţe, schimburi de experienţă bilaterale și multilaterale, participări la evenimente internaţionale, întîlniri oficiale, cursuri de instruire, crearea de site-uri și de rețele de comunicare, realizarea unor emisiuni radio și televizate precum și alte acțiuni similare consacreate sectorului de tineret.

- Pentru proiectele care se vor realiza la nivel local/regional sima minimă acordată poate fi de 70 000 lei pînă la 200 000 lei maximum.

- Pentru proiectele care se vor realiza la nivel naţional/internaţional suma minirnă acordată poate fi de 100 000 lei pînă la 350 000 lei maximum.

Proiectele înaintate spre finanțare vor avea o durată maximă de implementare de 10 luni și trebuie să se încheie în luna decembrie a anului 2017.

Dosarul poate fi depus pînă la data de 13 februarie 2017, iara 16.00, la Cancelaria Ministerului Tineretului și Sportului.

Source: realitatea.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
67 locuitori

Iezărenii Noi este un sat din cadrul comunei Iezărenii Vechi, raionul Sîngerei. Satul Iezărenii Noi se află la distanța de 9 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 67 oameni. Localitatea a fost înființată în anul 1898.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.