12 october 2016, 12:40 Moldovan reality views 4738
Legislativul a acceptat deschiderea Biroului NATO la Chişinău
12 october 2016, 12:40 Moldovan reality views 4738

Legislativul a acceptat deschiderea Biroului NATO la Chişinău

Parlamentul a acceptat deschiderea Biroului NATO la Chişinău. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat ieri de deputaţi. Documentul prevede că biroul va fi unul civil şi nu militar.

Oficiul va facilita şi extinde participarea Moldovei în toate activităţile de cooperare cu NATO şi va contribui la realizarea altor proiecte importante pentru ţară.

Acordul de înfiinţare a unui Birou al Alianţei Nord-Atlantice la Chişinău a fost semnat de premierul Pavel Filip şi secretatul general al NATO, Jens Stoltenberg, în data de 29 noiembrie, la Bruxelles.

Republica Moldova colaborează cu organizaţia internaţională de la declararea independenţei, din 1991, atunci când ţara noastră a devenit membru al Consiliului de Cooperare Nord-Atlantic.

Source: www.publika.md

Keywords:

parlament , NATO , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1433
Populația:
819 locuitori

Novaci este un sat din cadrul comunei Tuzara, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Călărași și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituis 819 oameni. Satul Novaci a fost menționat documentar în anul 1433.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.