12 february 2016, 11:05 Moldovan reality views 4703
Panourile publicitare de pe marginea drumurilor naţionale, interzise
12 february 2016, 11:05 Moldovan reality views 4703

Panourile publicitare de pe marginea drumurilor naţionale, interzise

Panourile publicitare de pe marginea drumurilor naţionale vor fi interzise. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat în cadrul şedinţei de joi a Cabinetului de miniştri. Potrivit autorilor documentului, bannerele distrag atenţia şoferilor şi măresc riscul producerii accidentelor rutiere.

Documentul mai prevede şi faptul ca întreprinzătorii care îşi desfăşoară activitatea pe marginea traseelor naţionale și își construiesc anexe, gherete sau alte localuri, vor trebui să respecte anumite prevederi.

Construcţiile nu vor mai putea fi ridicate în intersecţii, pentru a nu micşora unghiul de vizibilitate al şoferilor în timpul condusului.

Proiectul urmează să fie votat de Parlamentari. Imediat după ce noua lege va intra în vigoare, toate panourile pulibicitare de pe marginea traseelor vor fi demontate, iar antreprenorii care nu vor respecta legea, vor fi amendaţi.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1428
Populația:
2020 locuitori

Buşila este un sat şi comună din raionul Ungheni. Buşila este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Bușila a fost menționat documentar în anul 1428.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.