11 december 2016, 14:45 Moldovan reality views 6348
Cunoașteți cele 3 startup-uri din Moldova care au fost prezente la Web Summit 2016
11 december 2016, 14:45 Moldovan reality views 6348

Cunoașteți cele 3 startup-uri din Moldova care au fost prezente la Web Summit 2016

Web Summit 2016 este unul dintre cele mai mari evenimente de tehnologie din lume, în acest an a avut loc la Lisabona în perioada 7-10 noiembrie, și a găzduit și cîteva companii din Moldova, care și-au prezentat soluțiile și business-ul principalilor jucători din industria tech. Evenimentul a reunit peste 50.000 de participanți, dintre care mai bine de 7.000 au fost directori executivi, și peste 20.000 de companii din 150 de țări.

Money Quest

Platforma care permite efectuarea unor studii de piața prin intermediul crouwdsourcing* a fost selectată și invitată la Web Summit 2016. Aplicația Money Quest a fost prezentată la editia din acest an a Web Summit cu un stand expozițional, în cadrul proiectului Alpha, dedicat start-up-urilor. Odată descărcată aplicatia oferă posibilitatea unui cîștig suplimentar oricărui doritor, care în timpul unei vizite la magazin completează un scurt formular și face o fotografie cu produsul X sau Y de pe raft. În schimbul acestor servicii, utilizatorii primesc un onorariu şi/sau produse şi servicii din partea companiei beneficiare. Astfel prin intermediul acestei aplicați companiile FMCG (Fast-moving consumer goods) pot comanda sondaj sau auditul punctului de vînzare cu implicarea mulțimii la costuri mai scăzute și în termeni mai restrînși în comparație cu soluțiile tradiționale.

*Crowdsourcing sau în traducere – externalizarea în masă, este un proces care implică externalizarea unor activități către un grup distribuit de persoane, către un public nedefinit, și nu către salariații unei anumite organizații.

Smart Shelf Solutions

Smart Shelf Solutions – sau „rafturile deștepte, proiect lansat în parteneriat de un grup de tineri din Moldova și Kazahstan. Smart Shelf este o tehnologie unică de evidență a vînzărilor în timp real de pe raft, care permite minimizarea pierderilor în urma epuizării stocurilor. Anual în toată lumea companiile pierd în mediu 8% din venit din cauza epuizării stocului. Acesta ar însemna 42% de persoane care s-au pornit la cumpărături cu o lista din 10 produse nu vor găsi pe raft brandurile preferate din cauza stocului epuizat, ceea ce le-ar forța să opteze pentru un produs al concurenților. Soluția este destinată în special magazinelor și companiilor din industria FMCG. „Rafturile deștepte" sînt dotate cu senzori, camere și module care permit fixarea în timp real a vînzărilor, mișcărilor pe raft, deschiderea ușilor, evidenta temperaturii produselor în cazul frigiderelor. Datele obținute permit analiza vînzărilor, identificarea celor mai populare rafturi și notificarea despre epuizarea stocului în timp real.

Studio de animație Brazilero

via GIPHY

Studioul de animație Brazilero a fost prezent la Summit pentru a-și prezenta serviciile și a descoperi noi oportunități de dezvoltare. Animația 2D este un instrument vital în video marketing. Deși este o metodă tradițională de animație, își demonstrează eficiența în video-urile de prezentare sau de explicare („explainer video").

Source: diez.md

Keywords:

startup , summit , business

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
5014 locuitori

Tomai este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Comuna Tomai este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5014 locuitori. Satul Tomai a fost menționat documentar în anul 1790.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.