24 january 2012, 09:21 Moldovan reality views 3610
24 january 2012, 09:21 Moldovan reality views 3610

Moldovenii preferă Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan în defavoarea UE


Foto: nr2.ru

Sondajul opiniei publice realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor arată că ideea integrării europene cedează ca atractivitate ideei aderării Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

Rezultatele sondajului demonstrează că circa 40 % dintre respondenți optează pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, iar 31% pledează pentru comunitatea europeană. În afară de aceasta doar 17% ar susține la referendum aderarea la NATO, iar 47% sînt categoric împotrivă.

În același context 28% dintre cei chestionați nu știu dacă Moldova ar trebui să adere la blocul militar. Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum privind aderarea Moldovei la Uniunea Europeană, 44 % dintre moldoveni ar vota pentru, ceea ce este cu 17 % mai puțin faţă de ianuarie 2011.  32% dintre respondenți ar vota împotriva integrării în UE.

Anterior sondajul opiniei publice, realizat de Institutul de Politici Publice, a arătat că ideea integrării europene nu mai este dominantă în societatea moldovenească, cedînd tendințelor de integrare cu spațiul estic.

Comments

 (1)
  • #1 georg Reply Quote selected
    Знают ли об этом представители альянса,находящегося у власти?
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1402
Populația:
2102 locuitori

Raşcov este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iantarnoe, Slobozia-Raşcov și Raşcov. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Camenca și la 136 km de Chișinău. Populaţia satului Raşcov alcătuia 2102 oameni în anul 2011. Satul Rașcov a fost menționat documentar în anul 1402.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.