28 march 2016, 10:12 Moldovan reality views 6177
Eșecul total al marșului unionist
28 march 2016, 10:12 Moldovan reality views 6177

Eșecul total al marșului unionist

Duminică, la Chișinău s-au adunat cîteva mii de unioniști care au trecut în marș de la Teatrul de Operă și Balet pînă la Gara Feroviară.

Printre ei au fost cel mult o mie de unioniști adevărați, dintre care cîteva sute de persoane au fost aduse cu 10 autocare din România. Ceilalți sînt angajați ai organizațiilor aflate sub controlul liderului liberalilor, Mihai Ghimpu, aduși centralizat din raioanele republicii.

Nu cu mult timp înainte de marș, unul dintre unioniști, Constantin Codreanu, a declarat că la marș vor lua parte peste 50 de mii de persoane, care urmau să vină benevol la Chișinău din toate orașele și satele Republicii Moldovei. Există diferite cifre ale participanților la această acțiune antimoldovenească, cu care operează mass-media și poliția – de la 1,5 mii pînă la 6 mii de persoane. Potrivit datelor www.noi.md, la marș au participat cel mult 2,5 mii de persoane.

Acțiunea unionistă s-a pregătit timp cîteva luni, în pregătirea ei fiind antrenați cei mai buni regizori ai acțiunilor în masă din România. Pentru organizarea ei au fost cheltuiți sute de mii de euro.

Însă acțiunea unionistă de la Chișinău a eșuat. Moldovenii nu vor unire!

Source: www.noi.md

Keywords:

unire , mars , esec

Comments

 (2)
  • #2 Alexia Reply Quote selected
    Молдова это Румыния!.. а вы просто врете тут , лживые дураки....
  • #1 Stas Reply Quote selected
    Хотим многого, но потерять свою страну не хотим
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1709
Populația:
677 locuitori

Severinovca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Camenca și la 160 km de Chișinău. Populaţia satului Severinovca alcătuia 677 de oameni în anul 2012. Satul Severinovca a fost menționat documentar în anul 1709.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.