29 january 2016, 10:06 Moldovan reality views 6032
Din acest an moldovenii ar putea plăti un nou impozit
29 january 2016, 10:06 Moldovan reality views 6032

Din acest an moldovenii ar putea plăti un nou impozit

Din acest an, moldovenii ar putea plăti un nou impozit, cel pentru autovehicule. În schimb, taxa de drum va fi exclusă pentru maşinile înmatriculate în ţara noastră. Proiectul de lege face parte din strategia de descentralizare financiară.

Potrivit proiectului de lege privind politica bugetar - fiscală pentru anul 2016,impozitul pentru autovehicule va fi egal cu mărimea taxei de drum plătită de moldoveni în 2015. Plăţile vor fi efectuate către bugetul primăriilor localităţilor unde sunt înmatriculate automobilele.

Ca şi în cazul impozitului pentru bunuri imobiliare, plata fiscală va fi efectuată în două rate: una până la 15 august, iar alta până la 15 octombrie.

La fel, în cazul achitării anticipate, va fi oferită o reducere de 15 la sută din suma impozitului. Aceşti bani vor contribui la consolidarea autonomiei financiare a autorităţilor publice locale.

Autorii documentului estimează că în 2017, din plata impozitului pentru autovehicule, vor fi acumulaţi peste 340 de milioane de lei. Banii vor fi alocaţi de primării pentru reparaţia drumurilor şi străzilor locale.

Source: www.publika.md

Keywords:

impozit , automobil , 2016

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
136 locuitori

Gherșunovca este un sat din cadrul comunei Vărăncău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Gherșunovca alcătuia 136 de oameni în anul 2004. Satul Gherșunovca a fost menționat documentar în anul 1893.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.