24 november 2011, 15:02 Moldovan reality views 3581
24 november 2011, 15:02 Moldovan reality views 3581

Circ în CMC: consilierii s-au certat de la ordinea de zi a şedinţei

Şedinţa Consiliului Municipal Chișinău de azi s-a lăsat cu scandal în urma neînţelegerilor dintre comunişti şi liberali privind ordinea de zi. Consilierii din partea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova au refuzat să accepte propunerea ultimativă a primarului general al Chişinăului Dorin Chirtoacă de a examina, în şedinţa de astăzi, o singură chestiune - privind semnarea contractului de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în valoare de 22 de milioane de euro. Banii din împrumut urmează să fie folosiţi pentru reconstrucţia a 6 străzi din capitală.

Dorin Chirtoacă a condiţionat deschiderea şedinţei prin includerea pe ordinea de zi doar a acestei chestiuni, însă consilierii comunişti au cerut să fie discutate toate cele 30 de chestiuni, preconizate anterior. „Rezolvăm această problemă şi celelalte chestiuni le vom examina în altă şedinţă”, a spus edilul.

„Nu aveţi nici o bază să abrogaţi ordinea de zi iniţială. Vă comportaţi porceşte, nu vă fac faţă aceste jocuri, este ilegal”, a spus în replică consilierul comunist Valeri Pavlov.

Comuniştii nu au susţinut propunerea primarului, iar consilierii liberali-democraţi au părăsit sala. După aproape două ore de discuţii s-a decis de a amîna şedinţa pentru începutul săptămînii viitoare.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
185 locuitori

Vasilievca este un sat din cadrul comunei Cocieri, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Dubăsari și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 185 locuitori. Satul Vasilievca a fost înființat în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.