08 march 2015, 11:00 Moldovan reality views 6579
Cehia oferă zece burse pentru studenții moldoveni
08 march 2015, 11:00 Moldovan reality views 6579

Cehia oferă zece burse pentru studenții moldoveni

Guvernul ceh oferă zece burse guvernamentale pentru studenții din R. Moldova pentru anul de studii 2016-2017, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației de la Chișinău, pentru ciclul I de licență și ciclul II de masterat, sînt oferite șapte burse de studiu cu predare în limba cehă (cu un an de pregătire lingvistică) la următoarele specialități: agricultură, economie (comerț), specialităţi tehnice, managementul resurselor umane, ecologie (sanare hidrogeologică), medicină și servicii sociale.

Pentru studii de masterat și doctorat cu predare în limba engleză sînt propuse trei burse la următoarele specialități: agricultură, economie (comerț), informatică, ecologie și energetică.

La fel, sînt prevăzute burse și pentru locuitorii din regiunea transnistreană.

Candidații urmează să depună cererile online, împreună cu o scrisoare de motivare și un test online, pînă la data de 30 septembrie 2015.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

bursa , studii , Cehia , moldovenii

Comments

 (1)
  • #1 nik Reply Quote selected
    Еще бы им не давать стипендии нашей молодеж. Ведь для того, чтобы вырастить студента нужно вложить свой собственный труд и средства. А здесь ты получаешь готового.. А вероятность того, что студенты вернутся в Молдову равна нулю. Поэтому это очень выгодно переманивать молдежь вв свою страну.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1800
Populația:
1724 locuitori

Taraclia de Salcie este un sat şi comună din raionul Cahul. Taraclia de Salcie este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cahul și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1724 de oameni. Satul Taraclia de Salcie a fost menționat documentar în anul 1800.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.