11 november 2011, 14:30 Moldovan reality views 4830
11 november 2011, 14:30 Moldovan reality views 4830

Moldova în topul celor mai favorabile ţări pentru creşterea copiilor

Moldova ocupă locul 40 în topul celor mai favorabile ţări pentru creşterea copiilor. Organizaţia internaţională "Save the Children" a realizat un clasament al statelor, care oferă cele mai bune condiţii pentru viaţa copilului. Potrivit studiului, Republica Moldova se află printre ţările dezvoltate.

Cele mai bune condiţii pentru dezvoltarea copiilor le oferă Norvegia. Anume această ţară scandinavă ocupă prima poziţie în lista celor 164 de state favorabile pentru naşterea şi creşterea copilului. În acest clasament Republica Moldova ocupă locul 40. România se află pe poziţia 36, iar Ucraina - pe 39.

Pe ultimele locuri în rating se află Guineea, Nigeria şi Afganistan. Studiul a fost realizat în baza a câtorva indicatori: mortalitatea mamelor la naştere, numărul de femei care folosesc metode moderne de contracepţie, volumul ajutorului social pentru mame, nivelul studiilor şi raportul dintre salariile bărbaţilor şi al femeilor. Un factor important al acestei cercetări a fost şi numărul de femei, care ocupă funcţii de conducere în structurile de conducere ale ţării.

 

Sursa: news.moldova.ms

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
147 locuitori

Țapoc este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 147 de oameni. Satul Țapoc a fost menționat documentar în anul 1900.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.