04 october 2015, 14:14 Moldovan reality views 9189
În Moldova va fi adus Focul Sfânt de la Ierusalim
04 october 2015, 14:14 Moldovan reality views 9189

În Moldova va fi adus Focul Sfânt de la Ierusalim

De Paşti, Focul Sfânt va fi adus de la Ierusalim de o delegaţie condusă de către Înalt Preasfinţia Sa Mitropolitul Vladimir, anunţă Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove.

În Israel, Înalt Preasfinţia Sa se va întâlni cu Preafericitul Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, şi va participa în seara zilei de vineri la săvârşirea Prohodului Domnului şi la procesiunea de preluare a Focului Sfânt din Sâmbăta Paştelui.

La Chişinău, Lumina Sfântă va fi întâmpinată în scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului" în seara zilei de sâmbătă între orele 19:00 şi 20:00. Aici va fi împărţit preoţilor şi credincioşilor.

Lumina Sfântă este considerată de către creştinii ortodocşi o minune care se întâmplă în fiecare an la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui Ortodox.

Mulţi o consideră cea mai veche minune anuală atestată a lumii creştine. Aceasta a fost documentată consecvent din 1106, menţiunile anterioare fiind sporadice.

Source: jurnal.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1580
Populația:
509 locuitori

Bogdăneşti este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Grimeşti, Bezeda și Bogdăneşti. Satul Bogdăneşti este situat la o distanţă de 35 km de oraşul Briceni, la 27 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 250 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 509 oameni. Satul Bogdăneşti din ţinutul Hotin este atestat documentar între anii 1580-1581.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.