20 february 2015, 15:29 Moldovan reality views 8344
Restaurantele vor promova vinul moldovenesc
20 february 2015, 15:29 Moldovan reality views 8344

Restaurantele vor promova vinul moldovenesc

Restaurantele din ţară se pot înscrie într-un program naţional de instruire şi acreditare „Wine Friendly Restaurant", destinat încurajării consumului moderat de vin. Programul are ca scop şi promovarea imaginii vinului autohton. Restaurantele participante la program îşi vor putea instrui absolut gratuit angajaţii cum să servească oaspeţii corect cu vin şi să obţină abilităţi de somelier.

Programul prevede, de asemenea, procurarea echipamentului necesar pentru păstrarea vinului şi acordarea acestuia restaurantelor participante. Programul a fost lansat pe 19 februarie, la Chişinău.

Vitalie Pănuţă, vicedirectorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, a comunicat, la lansarea programului, că au fost atrase cele mai bune experienţe internaţionale. Instruirile vor avea loc în februarie, aprilie şi septembrie. Pe lângă acestea, participanţii la program vor beneficia de acţiuni de promovare, vor participa la campanii tematice de promovare a culturii consumului de vin şi la evenimentele sponsorizate de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului.

Restaurantele care doresc să se înscrie la program o pot face gratuit, trimiţând o solicitare pe adresa electronică marketing@wineofmoldova.com.

Source: tv7.md

Keywords:

restaurant , Moldova , vin

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
320 locuitori

Inundeni este un sat din cadrul comunei Vasilcău, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 320 de oameni. Satul Inundeni a fost înființat în anul 1932.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.