28 january 2015, 15:28 Moldovan reality views 7620
Au fost formate Comisiile permanente ale Parlamentului
Photo: publika.md
28 january 2015, 15:28 Moldovan reality views 7620

Au fost formate Comisiile permanente ale Parlamentului

Deputaţii Legislativului de la Chişinău au adoptat o hotărâre cu referire la constituirea Comisiilor permanente ale Parlamentului. Ca urmare, au fost stabilită formarea a nouă comisii.

Totodată, Partidul Liberal a propus ca deputatul Valeriu Munteanu să facă parte din Biroul Permanent. Decizia a fost adoptată de parlamentari.

Tot în şedinţa de astăzi, democratul Dumitru Diacov a propus să se adreseze un apel aşa-numitului Soviet Suprem de la Tiraspol pentru constituirea unui grup de cooperare.

"Reglementarea transnistreană o să rămână și mai departe un domeniu foarte important de activitate. În situația care s-a creat acum cu Ucraina, este important ca noi să avem dimensiunea parlamentară de cooperare cu regiunea transnistreană. Să constituim un grup de lucru, noi aici și ei acolo, și să încercăm să aducem o dinamică. Noi aici avem disponibilitatea să fim foarte deschiși", a spus Dumitru Diacov.

Şedinţa extraordinară a Legislativului s-a încheiat, iar speakerul Andrian Candu a declarat că în continuare Parlamentul va funcţiona în mod obişnuit.

Publika.md menţionează că Parlamentul va avea nouă comisii permanente, în loc de zece câte au fost până acum.

Source: www.publika.md

Keywords:

parlament , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1984
Populația:
1441 locuitori

Porumbeni este un sat din cadrul comunei Pașcani, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 32 km de oraşul Criuleni şi la 12 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1441 de oameni. Satul Porumbeni a fost întemeiat în 1984.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.