23 december 2014, 15:36 Moldovan reality views 9959
Topul salariilor din R.Moldova: In ce domenii se cîștigă cel mai bine
Photo: pozovsud.com.ua
23 december 2014, 15:36 Moldovan reality views 9959

Topul salariilor din R.Moldova: In ce domenii se cîștigă cel mai bine

Angajaţii din domeniul tehnologiilor informaţionale rămân cel mai bine plătiţi din Moldova, deşi au primit un salariu mai mic în octombrie faţă de luna septembrie. Potrivit statisticilor oficiale, aceştia au fost remuneraţi în luna octombrie, în medie, cu 8.250 de lei.

Lefuri mari au avut, în luna octombrie, și angajații din domeniile financiar și de asigurări. În medie, ei au fost plătiți cu aproximativ 7.400 de lei. În top urmeazăsectorul energetic și de alimentare cu apă, gaze, energie termică și electrică, unde angajaţii primesc aproximativ 7.000 de lei.

Salariaţii din sectorul sănătăţii şi învăţământului sunt remuneraţi, în medie, cu patru mii de lei. Agricultorii au primit în octombrie un salariu de puţin peste trei mii de lei. Cele mai mici retribuții din Moldova le-au avut angajaţii din domeniul culturii.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în luna octombrie, salariul mediu nominal bruta crescut cu 13,8 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi a fost de 4.309 lei.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
4465 locuitori

Mihăileni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Mihăileni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîșcani și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4465 locuitori. Satul Mihăileni a fost menționat documentar în anul 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.