09 august 2014, 12:15 Moldovan reality views 7452
Elevii din R. Moldova au posibilitatea de a studia timp de un an în SUA
Photo: cniancu.ro
09 august 2014, 12:15 Moldovan reality views 7452

Elevii din R. Moldova au posibilitatea de a studia timp de un an în SUA

Elevii din Republica Moldova au posibilitatea de a studia gratuit timp de un an în SUA. Pentru aceasta doritorii trebuie să-şi depună dosarele de participare la Programul de schimb academic FLEX 2015-2016, relatează MOLDPRES.

Participanţii îşi vor face studiile într-un liceu din SUA şi vor trăi într-o familie americană. Programul se desfăşoară în bază de concurs deschis, finaliştii urmînd a fi selectaţi de către o comisie independentă din SUA, alcătuită din experţi în domeniul învăţămîntului internaţional şi al schimbului academic.

La prima etapă a competiţiei, care se va desfăşura în perioada 8-25 septembrie în mai multe localităţi din ţară, sînt invitaţi să participe elevii claselor a 9-a, a 10-a şi a 11-a născuţi în perioada 1 ianuarie 1998 - 15 iulie 2000, care studiază engleza şi au cetăţenia Republicii Moldova.

Prin decizia Ministerului Educaţiei al R. Moldova, participanţii din clasele absolvente urmează să repete anul de studii la reîntoarcerea în ţară.

Source: moldpres.md

Keywords:

studii , SUA , moldovenii , elevi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1475
Populația:
6174 locuitori

Mereni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petrovca și Mereni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Anenii Noi și la 20 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6174 de oameni. Satul Mereni a fost menționat documentar în anul 1475.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.