09 april 2014, 16:52 Moldovan reality views 9556
În Moldova vor fi uniformizate cabinele şi urnele de vot
Photo: tv7.md
09 april 2014, 16:52 Moldovan reality views 9556

În Moldova vor fi uniformizate cabinele şi urnele de vot

Pentru alegerile parlamentare din anul curent, cabinele şi urnele de vot vor fi uniformizat. Secretarul Comisie Electorale Centrale (CEC), Andrei Volentir, a declarat pentru IPN că proiectul este realizat cu susţinerea financiară a Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Loturile care vor fi cumpărate în cadrul acestui proiect vor ajunge la Chişinău în timp de o lună. Acestea vor fi păstrate într-un depozit special, de unde vor fi preluate de către autorităţile publice locale şi vor fi distribuite în localităţi.

Cabinele de vot vor fi din plastic opac, sub formă de p rusesc „П". Acestea vor fi amplasate cu faţa întoarsă la perete, păstrîndu-se un spaţiu pentru deplasare.

Urnele vor avea formă de paralelipiped trapezoidal. Acestea vor fi din plastic de culoare sur-cenuşiu, mat, semitransparente. Sigiliile vor fi din masă plastică. Fiecare sigiliu va avea un număr de serie unic. Andrei Volentir a spus că sigiliile nu vor putea fi deschise doar decît prin deteriorare.

Urnele de vot vor fi de 80 de litri şi de 45 de litri, în funcţie de numărul de alegători. Urna mobilă va avea capacitatea de 27 de litri.

Source: tv7.md

Keywords:

alegeri , Moldova , standarde , CEC

Comments

 (1)
  • #1 vas Reply Quote selected
    Лучше бы урны для мусора стандартизоировали по городу
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
798 locuitori

Pistruieni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pistruieni, Pistruienii Noi și Hîrtop. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Telenești și la 94 km de Chișinăi. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Pistruieni a fost menționat documentar în anul 1590.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.