10 may 2011, 11:00 Moldovan reality views 3500
10 may 2011, 11:00 Moldovan reality views 3500

Moldova participă la 27 de proiecte din domeniul energetic din cadrul programului INOGATE

Moldova participă la 27 de proiecte din domeniul energetic, realizate în cadrul programului INOGATE, ceea ce constituie mai mult de jumătate din numărul total al acestora. Potrivit datelor Ministerului Economiei al R. Moldova, acest fapt a fost subiect de discuţie în cadrul şedinţei comune a reprezentanţilor Programului INOGATE şi ai Comunităţii Energetice, desfăşurate la Chișinău, în contextul Săptămînii dedicate energiei. În cadrul reuniunii s-a discutat despre reformarea INOGATE – Program internaţional de cooperare în sfera energetică dintre Uniunea Europeană şi ţările-partenere. În cadrul şedinţei s-a subliniat că bugetul total al INOGATE pentru următorii 3 ani va fi de 17 miliarde de euro. Aceste surse financiare urmează a fi distribuite de către Secretariatul Unificat, pentru a asigura o mai eficientă coordonare a evenimentelor, realizate în cadrul programului, precum şi eficienţa acestora pe termen lung.

În cadrul programului au fost organizate peste 100 de seminare dedicate însuşirii capacităţilor în diverse domenii. Cu suportul programului INOGATE, la Căuşeni a fost instalată o staţie de măsurare a gazului, s-a acordat sprijin în vederea integrării pieţei energetice pe piaţa CSI, de implementare a Protocolului de la Kyoto, de susţinere a mecanismului de finanţare a eficienţei energetice, stabilit de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare etc. Totodată, participanţii şedinţei comune a reprezentanţilor Programului INOGATE şi ai Comunităţii Energetice au discutat în cadrul unei „mese rotunde” probleme ce ţin de eficienţa energetică şi surse renovabile de energie.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
79 locuitori

Pobeda este un sat din cadrul comunei Colosova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Grigoriopol și la 76 km de Chișinău. Populaţia satului Pobeda alcătuia 79 oameni în anul 2000. atul Pobeda a fost înființat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.