10 march 2011, 10:31 Moldovan reality views 5374
10 march 2011, 10:31 Moldovan reality views 5374

Mitropolia Moldovei a publicat programul vizitei Patriarhului Kiril la Chişinău

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove a făcut public programul primei vizite canonice a Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, în Moldova. Astfel, Sanctitatea Sa, Kiril, va participa la Chișinău la un şir de slujbe bisericeşti, la sfinţirea Catedralei Mănăstirii Curchi, va depune flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt, precum şi la Complexul Memorial ”Eternitate” şi va binecuvînta tinerii însurăţei care îşi vor oficia căsătoria în timpul vizitei sale. Patriarhul va sosi la Aeroportul Internaţional Chișinău în seara zilei de sîmbătă, 8 octombrie, de unde va transmite şi un mesaj de binecuvîntare către credincioşii din Moldova. Ulterior, acesta va fi întîmpinat la Arcul de Triumf din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi va fi prezent la un Te Deum de mulţumire la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului”.

În cea de a doua zi a vizitei, Sanctitatea Sa va participa la Liturghia de Duminică de la Catedrala Mitropolitană, de unde va ţine şi o predică. Ulterior, delegaţia va depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt, unde patriarhul va binecuvînta perechile de tineri care îşi vor oficia nunta în acea zi. În partea a doua a zilei, la Complexul Memorial „Eternitate”, Patriarhul Kiril va depune flori, va susţine un parastas pentru ostaşii căzuţi la datorie şi va avea o întîlnire cu veteranii de război. Ulterior, acesta va avea întîlniri cu conducerea de vîrf a ţării, precum şi cu arhiereii Mitropoliei Moldovei.

În cea de a treia şi ultima zi a vizitei oficiale, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, va vizita Secţia de Pediatrie a Institutului Oncologic, din Chișinău, după care se va deplasa la Curchi, unde va participa la sfinţirea mică a Catedralei Complexului Monastic ”Curchi”. Tot acolo, capul Bisericii ruse, va acorda un interviu pentru reprezentanţii mass-media. Delegaţia va fi petrecută la Aeroportul Internaţional Chișinău în după-amiaza zilei.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
2318 locuitori

Vădeni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vădeni și Dumbrăveni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2318 oameni. Satul Vădeni a fost menționat documentar în anul 1552.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.