14 january 2014, 14:16 Moldovan reality views 8403
14 january 2014, 14:16 Moldovan reality views 8403

Spania susţine anularea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova


Foto: moldpres.md

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi o întrevedere cu Estanislao de Grandes Pascual, ambasador al Regatului Spaniei în R. Moldova, cu reşedinţa la Bucureşti, cu ocazia încheierii misiunii sale diplomatice în ţara noastră, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al Preşedinţiei.

Şeful statului i-a mulţumit ambasadorului Estanislao de Grandes Pascual pentru contribuţia sa la dezvoltarea relaţiilor bilaterale, exprimîndu-şi convingerea că apartenenţa popoarelor noastre la spaţiul latinităţii va facilita atît dezvoltarea dialogului politic, cît şi cooperarea economică şi culturală dintre ţările noastre.

La rîndul său, diplomatul a subliniat interesul pe care îl manifestă Spania faţă de Republica Moldova, prin prezenţa în ţara noastră a 33 de companii cu capital spaniol. „Compania Gas Union Fenosa, care activează în domeniul furnizării energiei electrice, reprezintă una dintre cele mai importante investiţii străine în economia Republicii Moldova”, a declarat Estanislao de Grandes Pascual, el precizînd că mai multe companii spaniole din domeniul construcţiilor şi-au exprimat intenţia de a investi în proiecte de modernizare a infrastructurii Republicii Moldova.

Ambasadorul Spaniei a reafirmat sprijinul ferm al autorităţilor de la Madrid pentru aspiraţiile europene ale Republicii Moldova. Estanislao de Grandes Pascual a salutat parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi si-a exprimat convingerea că semnarea documentului, în 2014, va constitui un pas important în procesul de integrare europeană a ţării noastre. „Spania susţine anularea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova”, a subliniat diplomatul.

În cadrul discuţiei, Preşedintele Nicolae Timofti a reconfirmat voinţa politică a autorităţilor de la Chişinău de a realiza programul de reforme, care vor permite Republicii Moldova ralierea la standardele şi valorile Uniunii Europene.

Ambasadorul Spaniei a anunţat despre inaugurarea în curînd la Chişinău a unei filiale a Institutului Cervantes, care are drept scop promovarea limbii şi culturii spaniole.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1024 locuitori

Tabăra este un sat din cadrul comunei Vatici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1024 de oameni. Satul Tabăra a fost menționat documentar în anul 1775.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.