12 may 2013, 15:55 Moldovan reality views 6132
12 may 2013, 15:55 Moldovan reality views 6132

Publicitatea politică pe bunurile donate instituţiilor de învaţamînt va fi interzisă

Plasarea publicităţii cu conţinut politic pe bunurile transmise cu titlu de sponsorizare a instituţiilor de învaţamînt şi preşcolare va fi interzisă prin lege. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în primă lectură de Legislativ, informează MOLDPRES.

Iniţiativa aparţine unui grup de deputaţi PLDM şi are drept scop protejarea copiilor de influenţa prematură a politicului asupra dezvoltării conştiinţei şi spriritului civic.

„Orice sponsorizare a instituţiilor de învaţamînt trebuie să aibă loc doar ca urmare a unor porniri filantropice, dar nu ca scop de propagandă politică”, a menţionat deputatul PLDM Petru Ştirbate.

Conform proiectului de lege, persoanele care vor fi găsite vinovate de încălcarea acestei prevederi legislative vor fi sancţionate cu o amendă în valoare de pînă la 2000 de lei.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
6242 locuitori

Grătiești este un sat şi comună în componenţa municipiului Chișinău. Are o suprafaţă de circa 1.62 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.65 km. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Grătiești și Hulboaca. Satul Grătieşti este situat în centrul Moldovei, la o distanță de 8 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Grătieşti constituie 6242 de oameni. Satul Grătieşti este atestată documentar pentru prima dată la 1748, cu numele de Hulboaca Nouă.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.