Go to section: Children
19 september 2013, 15:32 Children views 7864
19 september 2013, 15:32 Children views 7864

Părinții copiilor alolingvi cer predarea limbii de stat la grădiniță


Foto: tv7.md

Vor limba de stat în grădinițele frecventate de alolingvi. Educatorii, dar și părinții copiilor vorbitori de limba rusă cer să fie reluate lecțiile la care să le fie predată limba de stat. Ministerul Educației explică însă că nu sunt bani pentru a plăti profesorii, informează tv7.md.

Începînd cu acest an, a devenit oficial că limba de stat nu se mai învață în grădinițele cu predare în limba rusă. Una din ele este grădinița evreiască „Habad-Liubavici” din sectorul Rîșcani al capitalei.

Viceministrul Educației, Loretta Handrabura a explicat deputaților din comisia pentru cultură și educație că problema vine de la Direcția Învățămînt care refuză să le achite salarii profesorilor. Iar aceștia refuză să lucreze cu salariul unui educator, care este mult mai mic.

Salariul unei educatoare este de aproape 3000 de lei, iar al unui profesor de circa 3400. Anterior, șefa Direcției Educație a explicat pentru o sursă media că acest proiect, de predare a limbii de stat în grădinițe, care a durat trei ani, se finanța din economiile instituției sau din donațiile părinților. Va fi reluat dacă se vor aloca mijloace suplimentare din bugetul municipal.

Source: tv7.md

Keywords:

copii , studii , limba

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
755 locuitori

Lopățica este un sat și comună din raionul Cahul. Lopățica este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cahul și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 755 de oameni. Satul Lopățica a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.