Go to section: Children
26 july 2016, 11:38 Children views 4506
Trei medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Biologie
26 july 2016, 11:38 Children views 4506

Trei medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Biologie

Lotul olimpic din Republica Moldova a obținut trei medalii de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Internațională de Biologie, desfășurată în perioada 17 - 24 iulie curent, la Hanoi, Vietnam, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Educaţiei, concursul a constat dintr-o probă teoretică și una practico-experimentală. „Ambele au inclus subiecte și sarcini pentru rezolvare din mai multe domenii ale biologiei: anatomia și fiziologia plantelor, anatomia și fiziologia animalelor, biologia moleculară, genetica, biochimia, microbiologia, etologia și ecologia", se specifică într-un comunicat al ministerului.

Şeful adjunct al Direcției învățămînt preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei, Mariana Goraș, a menţionat că din echipa ţării au făcut parte patru elevi. „Medaliile de bronz au fost obţinute de Vladlena Horneț, clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Orizont" din capitală, Iuliana Tornea, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „George Călinescu" din Chişinău, Anna Culinscaia, clasa a X-a, Liceul Teoretic „Petru Movilă" din capitală, iar Irina Robu, elevă în clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Prometeu-Prim" din Chișinău a obținut diploma de mențiune", a afirmat Goraş.

În cadrul Olimpiadei Internaționale de Biologie pentru locurile premiante au concurat 260 de elevi din 68 de țări.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

elevi , olimpiada , medalie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1764
Populația:
7043 locuitori

Cazaclia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cazaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 47 km de municipiul Comrat și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7043 locuitori. Satul Cazaclia a fost menționat documentar în anul 1764.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.