Go to section: Children
12 november 2015, 10:45 Children views 5924
Elevii moldoveni au obținut cinci medalii la Olimpiada Internațională
12 november 2015, 10:45 Children views 5924

Elevii moldoveni au obținut cinci medalii la Olimpiada Internațională

Elevi din R. Moldova au cucerit cinci medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Ştiinţe pentru Juniori. Concursul are loc în orașul Daegu, Republica Coreea.

Potrivit Ministerului Educației, elevii și-au demonstrat cunoștințele teoretice și abilitățile practice integrate la trei discipline școlare - fizică, chimie și biologie. Țara noastră a fost reprezentată de o echipă formată din șase elevi.

Cei cinci tineri învingători sînt: Otilia Don, elevă în clasa X la Liceul Teoretic „Orizont" din Chişinău, Tudor Șarpe, elev în clasa IX la Liceul Teoretic "Orizont" din orașul Durleşti, Daniel Sireţanu, elev în clasa IX la același liceu, Bogdan Cuza, elev în clasa IX la Liceul Teoretic „M. Kogălniceanu" din Chișinău și Andreea Jitaru, elevă în clasa a IX la Liceul Teoretic „Orizont" din Chișinău.

Olimpiada Internațională de Ştiinţe pentru Juniori are loc în perioada 2–11 decembrie. La ea participă elevi din 44 de ţări.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

elevi , medalie , concurs , olimpiada

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Armanca este o localitate dispărută din raionul Rîșcani. Aflată anterior în componența satului Vasileuți, amplasată la o distanță de 7 km de orașul Rîșcani și la 176 km de Chișinău. Satul a fost întemeiat la mijlocul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.