Go to section: Children
04 july 2015, 10:05 Children views 8738
Cei mai buni elevi la istorie sînt din Bălți, Ialoveni și Edineț
04 july 2015, 10:05 Children views 8738

Cei mai buni elevi la istorie sînt din Bălți, Ialoveni și Edineț

Peste 170 de elevi din clasele IX – XII au participat, în perioada 3-5 aprilie, la cea de-a 46-a ediție a Olimpiadei Republicane de Istorie. Liderii clasamentului pe clase sînt: Laurita Vasilachi, elevă în clasa a IX-a, Liceul Teoretic „M. Eminescu", municipiul Bălţi; Andrei Corotcov, elev în clasa a X-a, Liceul Teoretic „A. David", satul Bardar, raionul Ialoveni; Otilia Rusu, elevă în clasa a XI-a, Liceul Teoretic „M. Eminescu" din or. Edineţ; Cătălin Crețu, elev în clasa a XII-a, Liceul Teoretic „M. Eminescu", municipiul Bălţi.

Toți cei 40 de premianți au primit diplome și premii din partea Ministerului Educației, precum și seturi de carte oferite de partenerii concursului.

Eleva clasei a XI-a, din Liceul Teoretic „M. Eliade", or. Nisporeni, Valentina Ulinici, a beneficiat de premiul special oferit de către academicianul Ioan-Aurel Pop, rectorul Universității Babeş-Bolyai din Cluj.

Source: edu.md

Keywords:

Moldova , olimpiada , istoria , elevi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
1402 locuitori

Bieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cihoreni, Slobozia-Hodorogea și Bieşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Orhei şi la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1402 oameni. Satul Biești a fost menționat documentar în anul 1430.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.