Go to section: Children
27 march 2015, 10:47 Children views 9369
Tinerii din Moldova pot aplica la programul de granturi
27 march 2015, 10:47 Children views 9369

Tinerii din Moldova pot aplica la programul de granturi

Programul de Granturi cu genericul „Tineri activi, servicii de calitate, organizaţii de tineret durabile" a fost lansat astăzi de către Ministerul Tineretului şi Sportului. Acesta este destinat sectorului neguvernamental din Republica Moldova prin care se va oferi, în bază de concurs, suport logistic şi financiar iniţiativelor şi proiectelor de tineret.

Proiectele vor contribui la elaborarea și implementarea politicilor de tineret (propuneri de politici publice, cercetări, studii, broșuri, ghiduri, norme metodologice, proiecte de acte normative, strategii, concepții, programe, planuri de acțiuni etc.) prevăzute în Strategia națională de dezvoltare a sectorului de tineret (SNDST 2020) precum și în alte documente de politici naționale din acest sector.

La concurs sunt încurajate să depună proiecte organizațiile de tineret care dispun de cofinanțare, acorduri de parteneriat din partea diferitor instituții și donatori locali și internaționali și pot justifica o contribuție proprie de cel puțin 20 % din valoarea total ă a proiectului.

Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 17 aprilie 2015.

În 2011 – 2014 s-au oferit 12 milioane de lei, de care au beneficiat 78 de asociații obștești. Programul de granturi a fost lansat în 2011 de către Ministerul Tineretului şi Sportului având la bază Metodologia-cadru de organizare și desfășurare a concursului pentru finanțarea programelor și/sau proiectelor pentru tineret.

Source: trm.md

Keywords:

tineret , Moldova , finantare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
1580 locuitori

Işnovăţ este un sat şi comună din raionul Criuleni. Işnovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Criuleni și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1580 de oameni. Satul Işnovăţ a fost menționat documentar în anul 1594.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.