12 july 2023, 16:00 Moldovan Diaspora views 1581
Cultura moldovenească a fost prezentată la Tîrgul European de Crăciun de la Moscova
12 july 2023, 16:00 Moldovan Diaspora views 1581

Cultura moldovenească a fost prezentată la Tîrgul European de Crăciun de la Moscova

Echipa Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, împreună cu reprezentanții diasporei moldovenești, a participat la Tîrgul European de Crăciun, organizat de Școala Germană din Moscova, sub patronajul Ambasadei Republicii Federale Germane în Federația Rusă.

În cadrul evenimentului, Ambasada a amenajat un stand național, unde au fost prezentate atributele culturii moldovenești, elemente ale bucătăriei tradiționale și produsele autohtone.

Totodată, pe scena principală a Tîrgului au performat reprezentanții diasporei, care au interpretat cîntece tradiționale și colinde, subliniind astfel bogăția și diversitatea obiceiurilor moldovenești de Crăciun.

În acest context, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă își exprimă recunoștința dnei Aurica Carai și colectivului de studenți moldoveni condus de dl Vladislav Levșencov pentru performanța scenică deosebită și contribuția lor activă la promovarea tradițiilor moldovenești de Crăciun în cadrul Tîrgului.

De asemenea, Ambasada își exprimă recunoștința deosebită dnei Angela Cazac pentru oferirea bucatelor tradiționale, care au fost înalt apreciate de oaspeții standului moldovenesc, precum și dnei Xenia Balabuh pentru oferirea produselor din ceramică, confecționate manual.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
2848 locuitori

Cruglic este un sat şi comună din raionul Criuleni. Cruglic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2848 de oameni. Satul Cruglic a fost menționat documentar în anul 1594.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.